Connect with us

Transport

Rangemad piirangud parvlaevadel

Alates 11. märtsist valitsuse poolt kehtestatud rangemad piirangud toovad muudatused ka Hiiumaa ja mandri vahel ühendust pidavatele parvlaevadele. Hajutatuse ja ohutusnõuete tagamiseks on reisijate arv nimetatud ajavahemikus piiratud ja ühel reisil saab laeva pardale kuni 350 reisijat.
TS Laevad juhatuse liikme-teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla andmeil sõidab Hiiumaa liinil ühel reisil keskmiselt 64 reisijat. Rekordiline oli 2. jaanuar, mil korraga oli  pardal 351 inimest. Tavapäraselt mahutavad parvlaevad Tiiu ja Leiger kuni 700 reisijat.
Metsla ütles, et rangemaks muudetud piirangute tõttu tuleb laevade reisijasalongis alati kanda maski. Pardapood ja -kohvik on endiselt avatud, aga pakuvad vaid kaasamüüki. “Sealjuures palume reisijatel arvestada, et kaasaostetud toidu tarbimine reisijasalongis ei ole lubatud,” lisas ta.
Nagu kõikjal avalikus ruumis, võib parvlaevade sise- ja välisaladel koos liikuda ja lauas istuda korraga kuni kaks inimest või üks perekond. Kõikide teiste reisijatega tuleb hoida vähemalt kahemeetrist vahemaad. Parvlaevade mängu­toad on suletud.
TS Laevad palub reisijatel hoolida endast ja teistest ning järgida kehtestatud piiranguid, et koos peatada viiruse levik ning naasta tavapärase elukorralduse juurde. Piirangud kehtivad kuni 11. aprillini.

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Taskuhääling

Köikide Jüttude kümnendas osas käis külas Hiidlaste Koostöökogu juht ja kalur Ilmi Aksli.

Ahto ilmajutud

Selle nädala ilmategijaks on kõrgrõhkkonnad. Ilm on küllaltki soe ja enamasti näeb ka päikest. Mereäärsel rannikul aga on jaheda merevee tõttu veel küllaltki jahe....

Juhtkiri

Teeme Ära talgupäev on juba nii vana asi, et keegi ei mäletagi, kuidas 16 aastat tagasi esimest korda hoogtöö korras üle maa prügi  korjati...