Connect with us

Uudised

Paargu kõrvale kerkib butiikhotell

Joonis AS DAGOpen
Soodsate ehitus­hindade tõttu alustas omanik madalhooajal väikese hotelli ehitust, mis kerkib Rannapaargu kohvik-restorani kõrvale.
Sellest, kui metsanduse ja turismiga tegelev ettevõtja, OÜ HMPK juhatuse liige Andrus Ilumets avalikustas plaani ehitada Rannapaargu juurde hotell, on möödas kuus aastat.
Kuu aega tagasi algasid Paargu juures hotelli ehitustööd. “Viin nüüd oma plaanid ellu,” ütles Ilumets Hiiu Lehele. “Ajastus on selles mõttes hea, et ehitamine ei sega Rannapaargu kliente – viiruse tõttu on piirangud ja see on viinud meie külaliste arvu minimaalseks. Ka on madal­hooajal rannas jalutajaid vähem,” selgitas Ilumets.
Esialgsetes kavades oli hotell 30kohaline ja see kerkinuks Paargu kõrvale tugeva dominandina. “Praegu ehitame nn butiikhotelli, sellist väikest, mis oleks mu enda eelistus reisil olles,” selgitas Ilumets.
Arhitektuuribüroo Dagopen kodulehelt leiabki käiku läinud idee, üleni peegeldavate seintega hotelliosa. “Meil oli tollal vähemalt neli eskiisi ja põhiprojektis on lõplik eelistus. Tahtsin, et juurdeehitus ei domineeriks, jätaks võimalikult õhulise mulje ja sulanduks ümbritsevaga,” selgitas ta.
Hoone kunagine arhitekt Taavi Stomma on ehitus­protsessi kaasatud: “Ta aitab mul kaasa mõelda ja teeb ka projekteerija järelevalvet.”
“Ehitamine on põnev ja oma tegevusega näitan, et usun koroonavabasse tulevikku,” lisas ettevõtja optimistlikult.
Kuhu kadus kelgumägi?
Tööd tellib kinnistu omanik OÜ HMPK ja peatöövõtja on OÜ MARU Betoonitööd. Ilumets märkis, et tema soov peatöövõtjale oli, et too kaasaks igal võimalusel Hiiumaa ehitajaid.
Ehitusmaksumust Ilumets ei avalikustanud, kuid märkis, et seoses kriisiga on eelarve oluliselt väiksem, kui see oli aasta tagasi: “See on ka üks põhjuseid, miks me nüüd ehitama hakkasime.”
Esimese asjana eemaldas ehitaja osa Lubjaahju mäe küljest, selle, mis jääb mere poole, ja nii mõnigi täiskasvanu üllatus, et tema lapsepõlve liumägi on kadunud.
Ilumets ütles, et kohe esimese lumega on kavas teha Rannapaargu esiküljele valgustatud liumägi, mille järsem nõlv jääb merepoolse trepi juurde. “Liugu saab ikka lasta, kui lumetaat meid aitab,” lubas Ilumets.
Dagopeni projektijooniseid uurides tundub nagu tuleks endise kelgumäe kohale uhke merevaatega bassein.
Ehitustööd objektil algasid 5. novembril ja ägeda avamispeo lubas ettevõtja korraldada pärast koroonaviiruse seljatamist.

Veel lugemist:

Uudised

Juba aprillis hakkas tulema teateid, et Hiiumaa staari staatuses karu on väga liikuv ja läbib pikki teekondi põiki üle saare, kuni mai algul jäädvustas...

Digileht

Hiiu Leht 17.mail Karu jookseb mööda saart nagu pöörane Hiiumaa sai uue piiskopi Hiiu Leht muudab ilmumispäeva ja sagedust Sõdurid päästsid külarahva jalavaevast. Digilehe...

Uudised

Alates 6. juunist hakkab Hiiu Leht paberil ilmuma kord nädalas 20-leheküljelisena neljapäeviti. Kõik paberlehe tellijad saavad võimaluse kolme kuu jooksul veebiuudiseid tasuta lugeda.  Lugeja...

Uudised

Hiiumaa huvide paremaks kaitsmiseks ja esindamiseks asutas 16 saadikut teisipäeval riigikogu Hiiumaa toetusrühma ja valis selle esimeheks Reili Ranna ning aseesimeheks Enn Eesmaa. Toetusrühma...